تأثیر چای بر آلزایمر
تأثیر چای بر آلزایمر
چای حاوی ترکیباتی مانند تئوفلاوین، آنتیاکسیدان، کاتچین، تانن، کافئین، مواد معدنی و ویتامینها است. تمامی چایهایی که از برگ گیاه کاملیا سیننسیس تهیه میشوند مانند: چای سفید، چای اولانگ، چای سبز و چای سیاه دارای این ترکیبات هستند. پس در مورد تأثیر چای بر پیشگیری از فراموشی و آلزایمر مخاطب ما تمامی چایهای گفته شده است.
البته برخی از چایها تأثیر کمتر و یا بیشتری بر این بیماری دارند که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت. ترکیبات چای به خصوص کاتچین و تئوفلاوینها از سلولهای مغز در برابر تحلیل رفتن و بیماری محافظت کرده و در واقع دارای خاصیت ضد التهابی هستند.
مطالعات و تحقیقات انجام شده روی چای نشان داده است که تانن و کافئین که در ترکیبات چای به وفور دیده میشود، هوشیاری و کارایی در افراد را افزایش میدهد. کافئین باعث رفع خستگی و آرامش میشود. چای سیاه در میان انواع چای از بیشترین میزان کافئین و چای سبز از کاتچین بیشتری برخوردار است. همچنین در چای سبز مادهای با نام EGCG وجود دارد که ظرفیت مغز و قدرت تشخیص اشیا توسط مغز را افزایش میدهد.
تانن موجود در چای تا میزان بسیار زیادی از ابتلا به آلزایمر پیشگیری میکند. متخصصان دریافتهاند که نوشیدن 1 تا 3 فنجان چای در طول روز، ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. همچنین چای منبع غنی آنتیاکسیدان است و مصرف آن از ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی نیز جلوگیری میکند. آنتیاکسیدانها با رادیکالهای آزاد در بدن مقابله میکنند و مانع پیشرفت تومورهای سرطانی میشوند.
در میان چایهای ذکر شده، چای سیاه، چای سبز و چای سفید بیشترین تأثیر را روی تحریک اعصاب سیستم مرکزی و افزایش هوشیاری را دارند.
نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید