تقسیم بندی چای در تولید
تقسیم بندی چای از لحاظ طرز تهیه و تولید
چای از لحاظ طرز تهیه در فرایند چای سازی و موارد مصرف در بین مردم؛ دارای تقسیمات زیر می باشد:
چای سبز
چای سیاه
چای سفید
چای اولنگ
چای قالبی
- چای سبز
در زمان قدیم چون اروپائیان از صنعت چای سازی اطلاعی نداشتند؛ تصور میکردند که چای سبز و سیاه از دو گیاه مجزا بدست می آید ولی بعدا معلوم شد که هر دو نوع چای؛ چه سیاه و چه سبز از یک گیاه می باشد که یکی عمل تخمیر را می بیند و دیگری تخمیر نمی شود.
در چای سبز عمل تخمیر انجام نشده و پس از مالش؛ بلافاصله چای خشک می شود.
- چای سیاه
این نوع چای پس از انجام تمام مراحل چای سازی و تخمیر برگهای سبز چای بدست می آید. این نوع چای به دوطریق رسمی یا ارتدکس و غیررسمی یا CTC بدست می آید.
- چای سفید
در تهیه آن از برگهای تازه روئیده چای استفاده می شود که اکسید نمی گردد. بیشترین اثر ضد سرطانی را این نوع چای به خود اختصاص داده است. این چای بیشتر در چین مصرف می شود.
- چای اولنگ
اولنگ به معنی اژدهای سبز می باشد و مرحله اکسیداسیون آن دو تا سه روز طول می کشد. درصورتی که برگ تازه چای بصوزت ناقص تخمیر شود؛ چای اولنگ بدست می آید.
- چای قالبی
نوعی از چای که برای تهیه آن از برگ و ساقه و ترکه چای استفاده می شود. این نوع چای پس از انجام مراحل تهیه چای بصورت پودر در قالبهایی که از نوع چوب است ریخته و در اثر فشار بصورت قالبی در می آید.
نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید