عملیات تولید چای
عملیات تولید چای
تبدیل برگ سبز به چای خشک و آماده مصرف در صنعت چای سازی شامل مراحل زیر است:
- پلاس
- مالش
- غربال کردن
- تخمیر
- خشک کردن
- بسته بندی
- پلاس:
در مرحله پلاساندن؛ فعل و انفعالات شیمیایی آغاز می شود. نقش اصلی پلاس؛ تبدیل برگ سبز به حالتی است که امکان مالش برگ را بطور مناسب برای تولید چای میسر می کند. پلاس از نظر کیفیت چای نقش بسیار مهمی دارد؛ زیرا اگر برگها به خوبی پلاس نشوند؛ در مرحله بعد شکسته می شوند و هرچه این روش صحیح انجام شود؛ عطر چای معطر خواهد ماند.
- مالش:
هدف اصلی این عمل؛ متلاشی ساختن سلول های برگ به منظور آزاد کردن مواد داخل آنهاست. در اثر باز شدن سلول ها؛ دیاستاز و تانن باهم ترکیب می شوند و رنگ چای تشکیل می شود. این عملیات در رنگ چای بسیار حائز اهمیت است.
- غربال کردن:
هدف از غربال کردن تفکیک برگهای ریز از برگهای درشت است. این مرحله ممکن است چندبار تکرار شود.
- تخمیر:
به آخرین تغییرات و فعل و انفعالات شیمیایی اطلاق می شود که طی مراحل قبل در برگ شروع شده بود. این مرحله حساس واکنش های شیمیایی است که در صنعت چای سازی بسیار اهمیت دارد.
در این مرحله برگ چای از رنگ سبز به رنگ قهوه ای است.
- خشک کردن:
این مرحله کاهش آب موجود در برگ چای است و این برگ تبدیل به کالایی قابل نگهداری و عرضه به بازار می شود.
- بسته بندی:
این مرحله نقش مهمی در جلب مشتری و مصرف کننده دارد و همچنین کیفیت آن در نگهداری چای نیز اهمیت دارد.
چای میعاد با حساسیت زیاد این مراحل را طی کرده تا به منزل شما رسیده است
نوش جان
نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید